29 - 30 Jun 2020

9.00 AM - 5.00 PM

TD1303
KUALA TERENGGANU

Anjuran MARA TERENGGANU Dengan Kerjasama ESKAY WEB AGENCY

Pendaftaran Kelas Intensif
PENDIGITALAN PERNIAGAAN DENGAN LAMAN WEB

Adakah anda hadapi MASALAH-MASALAH seperti ini?

Sepanjang 11 TAHUN saya dalam dunia web design, sudah ramai founder-founder produk serta usahawan di Malaysia yang telah saya bantu, saya dapati 5 MASALAH di atas adalah sangat COMMON!

Sangat ramai yang sudah ada bisnes yang mantap tapi masih lagi menggunakan platform seperti Facebook, Whatsapp dan lain-lain untuk menjual produk dan servis.

Kebanyakkannya takut nak ada website kerana tidak tahu nak develop dan risau tidak dapat manage.

Jangan risau! Dengan pengalaman saya selama 11 Tahun ini..saya akan guide dengan details dan padat cara-cara bina website menggunakan WORDPRESS yang sangat mudah dan pantas!

YANG PALING PENTING, TIDAK PERLU SEBARANG ILMU CODING

PENDIGITALAN PERNIAGAN DENGAN LAMAN WEB

Buat julung kalinya kami bawakan program PENDIGITALAN PERNIAGAAN DENGAN LAMAN WEB untuk anda yang ingin belajar cara untuk membina website yang professional dan berimpak tinggi. Saya tahu ramai yang membuat jualan di Facebook dan Instagram. Kenapa perlu ada website sendiri, Betul?

Jangan terkejut jika satu masa nanti AKAUN anda kena FLAG atau BLOCK, masa itu anda akan menyesal kerana tidak membina website dari sekarang!

APA YANG ANDA AKAN BELAJAR?

DOMAIN &
HOSTING

Hosting dan Domain

Apa itu Domain dan Apa itu Hosting?

Ini dua perkara yang wajib untuk anda tahu bila anda mempunyai laman web. Kami akan jelaskan satu per satu dengan analogi yang mudah anda fahami tanpa perlu faham terma-terma teknikal yang janggal dan mengelikurkan.

Kami akan berikan senarai syarikat dan laman web yang menyediakan perkhidmatan domain dan hosting yang dipercayai pada harga yang berpatutan.

Dengan menyertai kelas ini, anda akan dibekalkan dengan akaun Hosting bernilai RM250 secara PERCUMA untuk 1 tahun.

Pengenalan WordPress!

Apa tu WordPress? WordPress ni analogi mudahnya umpama satu sistem operasi (OS) seperti yang terdapat di sesebuah komputer, contohnya Laptop anda menggunakan OS Microsoft Windows 10. 

Dengan WordPress anda TIDAK PERLU membangunkan sebuah website dengan CODING atau PROGRAMMING. Hanya drag and drop, mudah bukan?

PENGENALAN WORDPRESS

THEMES & PLUGINS

Pengenalan WordPress Plugin Dan Theme!

WordPress sangat mudah untuk dicustom. Hanya dengan beberapa Plugin dan Theme anda boleh siapkan website dengan pantas! Saya akan kongsikan dengan anda apa itu plugins dan themes.

Bina Landing Page Menggunakan Page Builder

Ini yang saya katakan, anda tidak perlu mahir ilmu coding! Kerana sepanjang kelas ini saya akan ajarkan cara bina website menggunakan Drag and Drop WordPress Page Builder yang sangat mudah!

Apa yang lagi BEST! Saya akan berikan 1 LICENSE Page Builder PREMIUM yang bernilai RM200!

WORDPRESS PAGE BUILDER

CUSTOM WORDPRESS THEME

Custom Website Menggunakan WordPress Theme

Part ini sangat best! Custom website di WordPress sangat mudah dengan menggunakan Theme. Hanya dengan beberapa klik, website anda sudah siap! Anda hanya perlu masukkan content sahaja!

Saya akan berikan Theme WordPress Premium yang bernilai RM1000.00. Mahal? Ya! WordPress Theme sedikit mahal tapi untuk anda saya berikan secara percuma.

Bina Website eCommerce

eCommerce? Biar betul…

Ramai yang tahu tentang eCommerce ni Lazada atau Shopee.

Ya anda boleh memiliki website ala-ala Lazada atau Shopee atas nama brand anda sendiri. Pelanggan anda boleh buat bayaran terus dari laman web anda tanpa mereka perlu berikan resit atau bukti pembayaran. 

e-COMMERCE

INTEGRATED MARKETING TOOLS

Integrate Website Dengan Sosial Media

Link kan Kedai Online anda dengan Media Sosial seperti Facebook. Perasan tak, jika anda memasuki laman web Shopee atau Lazada, jika anda buka Facebook anda, akan terpaparlah iklan-iklan produk yang anda lihat tadi di Facebook atau Instagram.

Inilah yang dipanggil Remarketing atau Retargetting. Melalui platform pengiklanan berbayar yang disediakan oleh Facebook. Anda boleh iklan kan promosi yang anda ada untuk ditujukan kepada mereka yang telah berkunjung ke kedai online anda.

5 BONUS EKSKLUSIF UNTUK ANDA!

Berita Baik! Untuk anda yang mendaftar PENDIGITALAN PERNIAGAAN DENGAN LAMAN WEB, anda akan mendapat BONUS di bawah yang bernilai lebih RM2,850

BONUS #1
Premium WordPress Plugin & Theme Bernilai RM1200

Kami bekalkan untuk anda Plugin dan Theme yang PREMIUM bernilai RM1200 untuk memudahkan dan mempercepatkan proses anda bangunkan kedai online anda dalam tempoh 2 hari.

BONUS #2
Akaun Hosting dari ServerFreak bernilai RM250setahun

Anda tak perlu risau dengan akaun hosting apa yang perlu anda subscribe, hosting apa yang perlu anda pilih. Kami berikan akaun hosting ni secara PERCUMA Bernilai RM250 untuk tahun Pertama. 

BONUS #3
Whatsapp Support Group Bernilai RM200

Tipu kalau saya cakap selepas 2 hari kelas anda terus mahir bina website! Sebab itu saya berikan BONUS Whatsapp Group Coaching. Saya akan cuba jawab segala pertanyaan selepas kelas untuk pastikan anda buat dan faham cara bina website

BONUS #4
Facebook Group Support Bernilai RM600

Selain daripada Whatsapp, saya juga akan sediakan group coaching di Facebook di mana anda boleh refer tutorial video jika anda ada permasalahan. Ini adalah BONUS paling mahal yang kami berikan yang bernilai RM600. Di dalam group ini akan dibekalkan Video Tutorial yang disediakan oleh Team Eskay Web Agency. 

BONUS #5
Personal Coaching Bernilai RM600

Untuk pastikan anda dapat membangunkan laman web yang dapat memberikan impak terhadap perniagaan anda, kami amat komited untuk pastikan anda dapat membuat jualan secara atas talian menggunakan platform e-Commerce. Kami korbankan masa 2 jam bagi setiap peserta selepas sesi kelas tamat yang dikendalikan oleh Team Eskay Web Agency.

SIAPA PERLU SERTAI PROGRAM PENDIGITALAN PERNIAGAAN DENGAN LAMAN WEB?

SPEAKER ANDA

Suhailli Kasmat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!

Saya Suhaili Kasmat merupakan Founder di Eskay Web Agency dan Pengarah Eksekutif GanuFresh.com. Berpengalaman luas dalam bidang Web Design dan Digital Marketing sejak 2009.

JANGAN HADIR KE PROGRAM PENDIGITALAN PERNIAGAAN DENGAN LAMAN WEB INI SEKIRANYA ANDA MASIH NAK BERGANTUNG KEPADA FACEBOOK DAN INSTAGRAM DALAM BISNES ANDA!

BERAPA HARGA PROGRAM PENDIGITALAN PERNIAGAAN DENGAN LAMAN WEB?

Program ini adalah tajaan daripada pihak MARA dengan kerjasama Eskay Web Agency. Program selama 2 hari ini adalah percuma dan terhad kepada 15 orang peserta sahaja. Anda perlu memohon dengan mengisi borang di bawah. Peserta yang terpilih boleh membawa seorang lagi wakil daripada syarikat anda.

*Kos untuk domain perlu ditanggung oleh peserta.
**Kos Hosting di tanggung oleh pihak MARA TERENGGANU Bernilai RM250/tahun untuk tahun pertama.

Permohonan telah ditutup

Tips & Trick Website

Dapatkan Tips & Trick Terkini berkenaan website!
 Maklumat anda tidak akan dikongsi kepada mana-mana pihak ketiga.
× Boleh kami bantu anda?