TRAINING &

COACHING

training and coaching
website training and coaching

PERSONAL COACHING - MEMBINA LAMAN WEB BISNES

Belajar Cara Mudah Setup Laman Web Bisnes Anda

” Kebanyakan pengguna di dunia khususnya di Malaysia akan membuat pencarian dan survey di Google sebelum membuat sebarang pembelian. Jika seseorang owner bisnes mempunyai website maka tinggilah peluang untuk bisnes beliau ditemui oleh bakal pelanggan anda. “

6 sebab kenapa anda memerlukan website

SEBAGAI ALAT PEMASARAN

Website merupakan salah satu alat pemasaran. Anda boleh membuat pelbagai teknik marketing untuk menarik pelanggan membuat pembelian di website anda seperti FB ads, Google Adsense, SEO serta Email Marketing.

25 JUTA PENGGUNA INTERNET

Kajian menunjukkan bahawa terdapat 25 juta daripada penduduk Malaysia yang merupakan pengguna internet yang aktif & menggunakan internet untuk mencari info tentang sesuatu produk atau servis.

WUJUDNYA WEBSITE E-COMMERCE

Sekarang pembelian dilakukan hanya di hujung jari anda. Website e-commerce tumbuh seperti cendawan tumbuh selepas hujan seperti Lazada, Zalora, Shopee dan lain-lain.

AKTIF 24 JAM

Website merupakan kedai online yang aktif 24 jam sehari serta 7 hari seminggu. Bila-bila masa pengguna atau prospek boleh melihat/mencari produk anda.

KOS YANG RENDAH

Mengapa hendak buka kedai fizikal sedangkan anda mempunyai pilihan untuk mempunyai kedai online yang jauh lebih murah dan menjimatkan. Sebuah website boleh dibina dengan kos yang rendah iaitu bermula dari RM100.

14 JUTA PEMBELI ONLINE

Terdapat lebih kurang 14 juta atau 59% daripada pengguna internet di Malaysia melakukan pembelian secara atas talian. Jadi ini adalah peluang anda untuk menerokai pasaran online.

BINA WEBSITE ANDA DENGAN SISTEM DRAG & DROP

Untuk coaching dan training membina laman web kami menggunakan platform WORDPRESS. Ianya sangat mudah untuk dipelajari serta mempunyai pelbagai ciri dan fungsi. Hanya dengan drag & drop menggunakan plugin Elementor, anda boleh membina satu website!

DOMAIN & HOSTING

Anda akan belajar asas dan detail mengenai Domain & Web hosting yang digunakan bagi membina laman web untuk perniagaan anda. Kami akan membantu anda untuk memilih, membeli dan setup domain dan hosting yang terbaik untuk website anda.

Platform (WordPress)

WordPress merupakan platform website yang paling popular di dunia. Anda akan diajar cara untuk setup WordPress di website anda menggunakan softaculous yang terdapat di cPanel.

Web Design

Kami akan mengajar anda cara untuk memasang Tema untuk WordPress dan cara memasang plugin-plugin lain. Tools ini kami berikan secara percuma untuk anda.

Security

Anda juga akan diajar cara untuk memasang sistem keselamatan di website anda bagi melindungi website anda terdedah kepada ancaman malware, hacker dan sebagainya. Kami juga akan mengajar anda cara untuk monitor website anda dari ancaman tersebut.

Search Engine & SEO

SEO juga penting bagi sesebuah website. Kami akan mengajar anda cara untuk mendaftarkan website anda di google analytics, install sitemap dan cara memasukkan keyword untuk SEO.

Backup & Migration

Anda akan diajar cara untuk melakukan backup dan cara untuk restore semula website anda. Kami akan mengajar anda menggunakan plugin All in One WP Migration.

Suhaili Kasmat merupakan founder ESKAY.MY yang menjalankan perkhidmatan Web Design & Development serta training.

FESP unisza

PORTFOLIO / HASIL KERJA

Angsa Emas
avail beauty
dressy donna

TESTIMONI DARIPADA PESERTA
WEBSITE TRAINING AND COACHING

PAKEJ PERSONAL COACHING

SESI 2 HARI

RM699

MODUL / SILIBUS

FREE GIFT

elementor page builder

sESI 1 HARI

RM399

MODUL / SILIBUS

soalan lazim

Sesiapa sahaja yang berminat untuk mendalami lebih dalam bidang pembinaan website khususnya pemilik bisnes yang inginkan website untuk bisnes mereka.

Tiada masalah kerana kami akan mengajar anda dari mula sehinggalah siap website dan ianya less coding.

Satu sesi adalah selama 8 jam.

Tempat training adalah di Terengganu namun tempat training juga bergantung jika ahli adalah group bagi sesebuah organisasi.

50% pembayaran adalah semasa booking tarikh dan sesi training dan 50% lagi pada hari coaching. Kami akan berikan details setelah anda confirm tarikh sesi training anda.

Anda mesti membeli domain dan hosting sehari sebelum sesi training bagi memastikan sesi trainin ini berjalan dengan lancar (lebih awal lebih baik). Kami akan tunjukkan cara-cara dan tempat untuk membeli domain & hosting yang terbaik setelah anda melakukan pembayaran 50% deposit.

ADA SEBARANG PERTANYAAN?

Isikan borang di bawah

Tips & Trick Website

Dapatkan Tips & Trick Terkini berkenaan website!
 Maklumat anda tidak akan dikongsi kepada mana-mana pihak ketiga.
× Boleh kami bantu anda?