sebab kenapa perlu ada website

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Ada Website?

Isi Kandungan

Mungkin sesekali anda pernah berfikir atau bertanyakan kepada anda sendiri, “perlu ke bisnes aku ada website?” “kenapa perlu ada website?” “boleh berjaya ke bisnes aku bila ada website?”. Di sini kami, Eskay Web Design Agency sebagai salah sebuah agensi pembangunan website ingin senaraikan beberapa sebab kenapa anda perlu ada website.

11 Sebab Kenapa Perlu Ada Website

 

1. Pendedahan

Orang akan tahu lebih banyak mengenai anda dan syarikat anda melalui laman web anda. Mempunyai laman web adalah seperti mempunyai portfolio online, yang boleh diakses oleh semua orang di Internet. Yang paling penting, anda boleh memulakannya dengan kos yang kecil dan murah, dan bukannya membelanjakan banyak pada sebarang kos percetakan, brochure dan lain-lain.

2. Kembangkan Ke Pasaran Global

Sebagai sesuatu bisnes, anda mesti menghadapi pelbagai persaingan. Anda perlu sentiasa berinovasi dan mencari pasaran baru. Laman web perniagaan anda boleh membantu anda memanfaatkan kelebihan Internet. Dari satu bahagian dunia, anda boleh berurus niaga dengan pelanggan dan pelanggan dari bahagian lain tanpa perlu berjalan beberapa langkah lagi dari komputer anda.

3. Lebih Ramai Pelanggan

Lebih daripada 3 bilion pengguna Internet, manakala 20 juta daripadanya adalah rakyat Malaysia. Setiap pengguna Internet menggunakan Internet dengan tujuan – niat untuk membeli, niat mencari maklumat dan lain-lain. Apabila mereka mencari perkhidmatan yang disediakan oleh syarikat anda, laman web anda akan menjadi tempat bagi mereka untuk mengakses maklumat syarikat anda – perkhidmatan, produk dan kenalan anda.

4. Berkomunikasi Dengan Pelanggan

Adalah mungkin bahawa kebanyakan pelanggan anda menggunakan Internet secara kerap untuk keperluan pendidikan, komunikasi dan perniagaan mereka. Mereka akan senang untuk mencari anda di Internet dan berinteraksi dengan anda melalui laman web anda. Hari ini orang lebih mudah untuk berkomunikasi melalui laman web daripada menggunakan telefon atau menghantar e-mel.

5. Bersaing Dengan Pesaing Anda

Walaupun anda masih memikirkan sama ada anda sepatutnya mempunyai laman web atau tidak, kami yakin bahawa pesaing anda sudah mempunyai laman web dan meraih faedah menjalankan perniagaan di dalam Internet. Dengan memiliki laman web, anda akan setanding dengan pesaing anda dan akan dapat bersaing dan mungkin boleh mengatasi mereka. Inilah peluang anda.

6. Data Mining, Analisis Dan Penyelidikan

Dengan adanya website, anda boleh mendapatkan maklum balas segera daripada pelanggan anda untuk membantu anda meningkatkan produk dan perkhidmatan anda dengan lebih cepat dan kemudian menganalisis data tersebut untuk menjalankan penambahbaikan atau mengikuti strategi pemasaran yang lebih agresif.

7. Bila-Bila Masa, Di Mana Jua, 24 Jam Sehari

Laman web anda dibuka sepanjang masa. Ia boleh dicapai dari mana-mana sahaja pada bila-bila masa. Orang boleh log masuk ke laman web anda dan menjalankan perniagaan dengan anda.

8. Marketing

Sebaik sahaja beberapa traffic yang baik telah dibina di laman web anda, ia adalah lebih murah untuk mengiklankan di laman web anda sendiri. Terdapat iklan yang sedang berjalan; produk dan perkhidmatan anda sentiasa diiklankan apabila orang melawat laman web anda. Bentuk pengiklanan yang lain adalah apabila anda melancarkan produk baru atau menawarkan perkhidmatan baru. Anda sentiasa boleh memaparkan semua ini di laman web anda dan pelawat anda akan menjadi pelanggan pertama anda. Malah, kadar tindak balas pelawat laman web jauh lebih baik daripada penonton iklan konvensional.

9. Progresif dan Kotemperari Imej

Tiada sesiapa suka sesebuah organisasi yang ketinggalan zaman. Organisasi anda perlu dikemas kini dengan teknologi semasa; ini dapat menyampaikan kepada pelanggan anda bahawa anda mempunyai pemikiran yang progresif dan anda menyesuaikan diri dengan trend teknologi terkini dengan fleksibiliti dan kelajuan yang hebat. Dengan memiliki laman web, anda akan menawarkan pelanggan anda satu antara trend yang banyak digunakan untuk digunakan setiap hari.

10. Mendidik Pelanggan Anda

Anda perlu mendidik seseorang untuk menjadikan mereka menghargai apa yang anda tawarkan kepada mereka. Dengan sentiasa menerbitkan kandungan bermaklumat di laman web anda, anda dapat meningkatkan kesadaran mengenai produk atau perkhidmatan anda dan mengubah pengunjung kasual ke pelanggan yang membayar. Kadang-kadang jika permintaan tidak wujud ia boleh dibuat dengan membuat orang menyedari keperluan tersebut. Anda juga boleh membina khas laman khusus untuk mendidik orang tentang produk atau perkhidmatan anda.

11. Menjimatkan Masa Dengan Menggunakan FAQ

Dengan laman web, anda boleh meletakkan jawapan kepada soalan-soalan yang sering ditanya dalam talian dan anda boleh menyuruh pelanggan anda melawat laman web anda sendiri. Anda juga boleh menghantar e-mel kepada mereka pautan ke halaman-halaman ini. Pelanggan anda akan menghargai pengetahuan yang anda akan menyediakannya dan ia tidak memerlukan lebih banyak masa tambahan daripada menghantar e-mel kepada mereka atau mengesyorkan bahawa mereka membaca halaman Pertanyaan yang Sering Diajukan (FAQ).

Jadi mengapa saya memerlukan laman web?

Terdapat banyak sebab yang harus anda miliki, dan tidak ada alasan yang sepatutnya tidak ada.

Jika anda berminat untuk mendapatkan servis membina website / laman web dengan kami, anda bolehlah menghubungi kami di sini.

 

Leave a Reply

Share This Post