DAPATKAN QUOTATION

Isikan maklumat anda di bawah

Kami akan hantarkan quotation harga kepada anda secepat mungkin!

Cara Menulis Artikel untuk Website

cara tulis artikel online

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Cara penulisan artikel yang efektif terbahagi kepada 2 karakter iaitu kejelasan artikel dan kesimpulan. Pengunjung website mahukan artikel yang straightforward untuk menolong mereka mencapai matlamat tentang sesuatu persoalan seperti cara untuk menghilangkan jerawat atau pun kursus yang ditawarkan di sesebuah institusi pelajaran.

Menulis kandungan artikel tidaklah semudah seperti yang disangka. Kandungan artikel website perlu diakses oleh sesiapa sahaja yang mengunjungi website anda. Sebaliknya, adalah penting untuk memahami audien anda.

Penulisan artikel dipengaruhi oleh dua faktor halangan masa dan persaingan antara website lain. Anda mesti mendapatkan reaksi pembaca dalam masa 3-5 saat atau anda bakal berdepan dengan kehilangan mereka untuk selamanya hanya dengan satu klik. Sebagai web-content writer, anda mesti memahami bagaimana prospek atau pengguna membaca artikel atau muka surat di website.

Pendek kata, kandungan artikel mempunyai permintaan yang tinggi. artikel online seharusnya:

  • ringkas
  • jelas
  • tidak berbahaya
  • menarik
  • mudah difahami oleh pelbagai audien

 

More To Explore

sebab kenapa perlu ada website
Web

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Ada Website?

74 / 100 Powered by Rank Math SEO SEO Score Mungkin sesekali anda pernah berfikir atau bertanyakan kepada anda sendiri, “perlu ke bisnes aku ada website?” “kenapa perlu ada website?” “boleh berjaya ke bisnes aku bila ada website?”. Di sini kami, Eskay Web Design Agency sebagai salah sebuah agensi pembangunan website ingin senaraikan beberapa sebab

bina website menggunakan elementor
Web

Bina Website Menggunakan Elementor (Page Builder)

78 / 100 Powered by Rank Math SEO SEO Score Membina laman web anda sendiri tanpa belajar cara coding, atau tanpa mengupah web designer adalah sesuatu perkara yang sukar. Dengan teknologi yang ada pada masa kini, hampir semua orang boleh membina website sendiri. Pelbagai platform tersedia  seperti WordPress dan anda boleh bina website menggunakan Elementor

Subscribe to our newsletter

Dapatkan tips - tips terkini tentang website dan SEO!

Tips & Trick Website

Dapatkan Tips & Trick Terkini berkenaan website!
 Maklumat anda tidak akan dikongsi kepada mana-mana pihak ketiga.
× Boleh kami bantu anda?