Cara Menulis Artikel untuk Website

cara tulis artikel online

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Cara penulisan artikel yang efektif terbahagi kepada 2 karakter iaitu kejelasan artikel dan kesimpulan. Pengunjung website mahukan artikel yang straightforward untuk menolong mereka mencapai matlamat tentang sesuatu persoalan seperti cara untuk menghilangkan jerawat atau pun kursus yang ditawarkan di sesebuah institusi pelajaran.

Menulis kandungan artikel tidaklah semudah seperti yang disangka. Kandungan artikel website perlu diakses oleh sesiapa sahaja yang mengunjungi website anda. Sebaliknya, adalah penting untuk memahami audien anda.

Penulisan artikel dipengaruhi oleh dua faktor halangan masa dan persaingan antara website lain. Anda mesti mendapatkan reaksi pembaca dalam masa 3-5 saat atau anda bakal berdepan dengan kehilangan mereka untuk selamanya hanya dengan satu klik. Sebagai web-content writer, anda mesti memahami bagaimana prospek atau pengguna membaca artikel atau muka surat di website.

Pendek kata, kandungan artikel mempunyai permintaan yang tinggi. artikel online seharusnya:

  • ringkas
  • jelas
  • tidak berbahaya
  • menarik
  • mudah difahami oleh pelbagai audien

 

More To Explore

lajukan website
Web Maintenance

Lajukan Website Anda Dengan 3 Trick Mudah Ini

Kini semua orang inginkan result yang pantas dan begitu juga dengan carian maklumat atau pembelian di website, sudah tentu setiap orang inginkan website yang mereka layari dapat memenuhi kehendak mereka dengan cepat dan mudah. Oleh itu, penting untuk anda lajukan website anda bagi memastikan pengunjung tidak bosan menunggu lama dan tidak ‘ turn off ‘

menjana duit melalui internet
Blog

5 Teknik Menjana Duit Melalui Internet

Pada era digital ini, ramai yang telah mula menjana duit melalui internet. Rata-rata mereka yang menjana duit melalui internet ini telah menjadikan internet sebagai punca pendapatan utama mereka, hal ini kerana kaedah menjana duit melalui internet ini bukanlah perkara yang sukar kerana mereka dibayar berdasarkan aktiviti mereka secara atas talian. Jadi mereka cuma perlu memastikan

Subscribe to our newsletter

Dapatkan tips - tips terkini tentang website dan SEO!

Tips & Trick Website

Dapatkan Tips & Trick Terkini berkenaan website!
 Maklumat anda tidak akan dikongsi kepada mana-mana pihak ketiga.
× Boleh kami bantu anda?