DAPATKAN QUOTATION

Isikan maklumat anda di bawah

Kami akan hantarkan quotation harga kepada anda secepat mungkin!

  • MAKLUMAT DIRI / SYARIKAT
  • MAKLUMAT SYARIKAT / PERNIAGAAN
  • DETAIL REQUEST
  • Contoh : eskay.my

Apa Itu Web Hosting?

what is web hosting

Apakah Web Hosting?

Web hosting adalah keperluan untuk mana-mana laman web – ia adalah lokasi fizikal laman web anda di Internet, pusat penyimpanan dalam talian yang menempatkan maklumat, imej, video, dan kandungan lain yang merangkumi laman web anda. Pembekal perkhidmatan web hosting mengekalkan pelayan di mana data yang berkaitan dengan tapak website anda, dan juga akan mengurus teknologi yang membuat laman web anda bersambung ke Internet.

Web Hosting juga biasanya diukur dalam jumlah disk space yang anda peruntukkan pada pelayan dan jumlah pemindahan data atau “bandwith” yang anda perlukan untuk mengakses pelayan. Sebagai contoh, jika anda mempunyai banyak traffic daripada pelanggan di laman web anda, seperti fail untuk dimuat turun, anda akan mengakses pelayan dengan kerap dan anda memerlukan lebih banyak ruang pemindahan hosting daripada seseorang yang hanya meletakkan teks yang boleh dibaca di laman web mereka. Lebih banyak “item” atau “kandungan” yang anda ada di tapak anda (iaitu, foto, peta, fail PDF, dll), disk space yang lebih banyak yang anda perlukan untuk web hosting.

Kebanyakan pembekal perkhidmatan hosting membenarkan anda memuat naik fail dari komputer anda dengan mudah ke web hosting.

Bagaimana Perkhidmatan Web Hosting Membantu Perniagaan Dalam Talian Saya?

Web hosting membolehkan pengunjung untuk melihat kandungan website anda apabila mereka menaip nama domain anda. Tetapi perkhidmatan web hosting lebih berkesan daripada itu. Ia boleh membantu memastikan laman web anda berjalan lancar – 24/7. Ini sangat penting dalam pasaran e-dagang yang berdaya saing, di mana ketersediaan terganggu boleh menyebabkan anda kehilangan bukan sahaja jualan tetapi juga pelanggan yang akan meninggalkan laman web anda selepas pengalaman kurang baik dan berpotensi tidak pernah kembali.

Muhamad Yusry

Muhamad Yusry

Leave a Replay

Eskay Web Design Agency adalah sebuah agensi web design yang terletak di Terengganu. Kami menawarkan servis website dan SEO khusus untuk bisnes korporat dan e-Commerce. Dapatkan perkongsian dari kami tentang info berkenaan website, digital marketing dan SEO di Blog kami.

Recent Posts

Follow Us

Sign up for our Newsletter

× Boleh saya bantu anda?