DAPATKAN QUOTATION

Isikan maklumat anda di bawah

Kami akan hantarkan quotation harga kepada anda secepat mungkin!

what is web hosting

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Apakah Web Hosting?

Web hosting adalah keperluan untuk mana-mana laman web – ia adalah lokasi fizikal laman web anda di Internet, pusat penyimpanan dalam talian yang menempatkan maklumat, imej, video, dan kandungan lain yang merangkumi laman web anda. Pembekal perkhidmatan web hosting mengekalkan pelayan di mana data yang berkaitan dengan tapak website anda, dan juga akan mengurus teknologi yang membuat laman web anda bersambung ke Internet.

Web Hosting juga biasanya diukur dalam jumlah disk space yang anda peruntukkan pada pelayan dan jumlah pemindahan data atau “bandwith” yang anda perlukan untuk mengakses pelayan. Sebagai contoh, jika anda mempunyai banyak traffic daripada pelanggan di laman web anda, seperti fail untuk dimuat turun, anda akan mengakses pelayan dengan kerap dan anda memerlukan lebih banyak ruang pemindahan hosting daripada seseorang yang hanya meletakkan teks yang boleh dibaca di laman web mereka. Lebih banyak “item” atau “kandungan” yang anda ada di tapak anda (iaitu, foto, peta, fail PDF, dll), disk space yang lebih banyak yang anda perlukan untuk web hosting.

Kebanyakan pembekal perkhidmatan hosting membenarkan anda memuat naik fail dari komputer anda dengan mudah ke web hosting.

Bagaimana Perkhidmatan Web Hosting Membantu Perniagaan Dalam Talian Saya?

Web hosting membolehkan pengunjung untuk melihat kandungan website anda apabila mereka menaip nama domain anda. Tetapi perkhidmatan web hosting lebih berkesan daripada itu. Ia boleh membantu memastikan laman web anda berjalan lancar – 24/7. Ini sangat penting dalam pasaran e-dagang yang berdaya saing, di mana ketersediaan terganggu boleh menyebabkan anda kehilangan bukan sahaja jualan tetapi juga pelanggan yang akan meninggalkan laman web anda selepas pengalaman kurang baik dan berpotensi tidak pernah kembali.

More To Explore

sebab kenapa perlu ada website
Web

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Ada Website?

74 / 100 Powered by Rank Math SEO SEO Score Mungkin sesekali anda pernah berfikir atau bertanyakan kepada anda sendiri, “perlu ke bisnes aku ada website?” “kenapa perlu ada website?” “boleh berjaya ke bisnes aku bila ada website?”. Di sini kami, Eskay Web Design Agency sebagai salah sebuah agensi pembangunan website ingin senaraikan beberapa sebab

bina website menggunakan elementor
Web

Bina Website Menggunakan Elementor (Page Builder)

78 / 100 Powered by Rank Math SEO SEO Score Membina laman web anda sendiri tanpa belajar cara coding, atau tanpa mengupah web designer adalah sesuatu perkara yang sukar. Dengan teknologi yang ada pada masa kini, hampir semua orang boleh membina website sendiri. Pelbagai platform tersedia  seperti WordPress dan anda boleh bina website menggunakan Elementor

Subscribe to our newsletter

Dapatkan tips - tips terkini tentang website dan SEO!

Tips & Trick Website

Dapatkan Tips & Trick Terkini berkenaan website!
 Maklumat anda tidak akan dikongsi kepada mana-mana pihak ketiga.
× Boleh kami bantu anda?