what is web hosting

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Apakah Web Hosting?

Web hosting adalah keperluan untuk mana-mana laman web – ia adalah lokasi fizikal laman web anda di Internet, pusat penyimpanan dalam talian yang menempatkan maklumat, imej, video, dan kandungan lain yang merangkumi laman web anda. Pembekal perkhidmatan web hosting mengekalkan pelayan di mana data yang berkaitan dengan tapak website anda, dan juga akan mengurus teknologi yang membuat laman web anda bersambung ke Internet.

Web Hosting juga biasanya diukur dalam jumlah disk space yang anda peruntukkan pada pelayan dan jumlah pemindahan data atau “bandwith” yang anda perlukan untuk mengakses pelayan. Sebagai contoh, jika anda mempunyai banyak traffic daripada pelanggan di laman web anda, seperti fail untuk dimuat turun, anda akan mengakses pelayan dengan kerap dan anda memerlukan lebih banyak ruang pemindahan hosting daripada seseorang yang hanya meletakkan teks yang boleh dibaca di laman web mereka. Lebih banyak “item” atau “kandungan” yang anda ada di tapak anda (iaitu, foto, peta, fail PDF, dll), disk space yang lebih banyak yang anda perlukan untuk web hosting.

Kebanyakan pembekal perkhidmatan hosting membenarkan anda memuat naik fail dari komputer anda dengan mudah ke web hosting.

Bagaimana Perkhidmatan Web Hosting Membantu Perniagaan Dalam Talian Saya?

Web hosting membolehkan pengunjung untuk melihat kandungan website anda apabila mereka menaip nama domain anda. Tetapi perkhidmatan web hosting lebih berkesan daripada itu. Ia boleh membantu memastikan laman web anda berjalan lancar – 24/7. Ini sangat penting dalam pasaran e-dagang yang berdaya saing, di mana ketersediaan terganggu boleh menyebabkan anda kehilangan bukan sahaja jualan tetapi juga pelanggan yang akan meninggalkan laman web anda selepas pengalaman kurang baik dan berpotensi tidak pernah kembali.

More To Explore

digital marketing company
Blog

7 Strategi Effective Digital Marketing Untuk Bisnes Anda

90 / 100 Powered by Rank Math SEO SEO Score Dunia pada hari ini adalah dunia online. Rata-rata syarikat atau bisnes khususnya di Malaysia sudah memulakan  strategi menggunakan teknik digital marketing. Bagi anda yang sedang membaca artikel ini pastinya sudah tidak asing atau sudah biasa dengan terma internet marketing atau digital marketing ini. Namun bagi

kelebihan mempunyai laman web
Blog

5 Kelebihan Mempunyai Laman Web Untuk Bisnes Anda

88 / 100 Powered by Rank Math SEO SEO Score Tahukah anda? 97% daripada pelanggan (Customer) mencari sesebuah servis atau busines secara atas talian (Online). Jika anda menjalankan bisnes tanpa kelebihan mempunyai laman web untuk bisnes anda, anda mungkin sudah kehilangan sebilangan besar pelanggan ini! Dalam era digital hari ini, hampir semua pengguna akan terhubung

Subscribe to our newsletter

Dapatkan tips - tips terkini tentang website dan SEO!

Tips & Trick Website

Dapatkan Tips & Trick Terkini berkenaan website!
 Maklumat anda tidak akan dikongsi kepada mana-mana pihak ketiga.
× Boleh kami bantu anda?