Cara Setup SEO

4 Sebab Kenapa Website Anda Perlukan SEO

Isi Kandungan

Pelanggan pada hari ini bergantung kepada enjin carian untuk membantu mereka mencari segala-galanya termasuklah nama restoran sehingga ke pembuat software. Ini bermakna tanpa mengira apa yang ditawarkan oleh perniagaan anda, kumpulan sasaran anda mungkin mencari produk atau perkhidmatan seperti anda di enjin carian seperti Google.

google search

Dan jika anda ingin menariknya ke laman web anda, anda memerlukan search engine optimization (SEO).

Tetapi jika anda telah menghabiskan banyak masa meneliti pilihan anda dengan pemasaran digital, anda mungkin pernah mendengarnya sebelum ini.

Sebaik sahaja anda menerima ini, soalan yang seterusnya adalah bagaimana untuk melakukan pengoptimuman enjin carian.

Itulah sebabnya pada kali ini, kami akan menerangkan dengan tepat apa yang menjadikan SEO begitu penting, serta beberapa teknik pengoptimuman enjin carian dan alat pengoptimuman enjin carian yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan kedudukan website anda.

Pengenalan Kepada SEO

Search Engine Optimization, atau SEO, adalah strategi untuk meningkatkan kedudukan website anda dalam hasil enjin carian.

Ia melibatkan cara mengenal pasti kata kunci dan frasa mana yang digunakan oleh pengguna sasaran apabila mencari produk atau perkhidmatan seperti anda, kemudian berusaha ke ranking yang baik untuk carian tersebut.

Sudah tentu, ini adalah penjelasan ringkas, dan anda boleh menyemak penjelasan yang lebih jelas tentang maksud SEO untuk memahami dengan lebih mendalam maksud pengoptimuman enjin carian.

4 Sebab Kenapa Website Anda Perlukan SEO

Hari ini, SEO merupakan bahagian penting dari strategi pemasaran yang berkesan.

Tetapi untuk menggambarkan sepenuhnya kepentingannya, mari kita pergi ke beberapa sebab yang seharusnya mengoptimumkan laman web anda.

Ia boleh membantu anda membina jenama anda

Walaupun penjenamaan sering dianggap strategi pemasaran yang lebih tradisional, sementara SEO termasuk ke dalam kategori digital, kedua-duanya melibatkan langkah yang sama.

Dalam membina jenama, anda perlu mempertimbangkan apa yang anda sediakan , dan apa yang dikatakan oleh orang lain.

Dan apabila anda melihat langkah-langkah yang terlibat untuk mengoptimumkan website, faktor yang terlibat adalah lebih kurang sama. Anda perlu membuat kandungan yang selaras dengan keperluan dan minat pengguna anda, kemudian cari cara untuk mendapatkan pautan ke kandungan tersebut dari website lain.

Sekiranya anda mengekalkan hubungan ini semasa anda mengembangkan strategi SEO anda, anda boleh memilih kata kunci dan membuat kandungan yang sejajar dengan imej yang anda mahukan untuk jenama anda.

Website yang optimum akan menghasilkan trafik yang lebih tinggi

Pada dasarnya, matlamat pengoptimuman SEO adalah untuk meningkatkan kedudukan website anda dalam hasil carian.

Tetapi dengan kata lain, tujuan untuk mencapai kedudukan tinggi adalah untuk menarik lebih ramai trafik – dan idealnya, untuk mengubah trafik itu menjadi pelanggan.

Dan sekiranya anda tertanya-tanya, ia sangat berfungsi.

Sebagai contoh, cuba lihat laporan trafik organik berikut dari kajian kes Siege Media.

optimize SEO

Dalam masa setahun, trafik laman web baru ini meningkat daripada kosong hingga 100,000 pengunjung – sepenuhnya dari SEO.

Jika anda ingin membawa lebih banyak pengguna ke laman web anda, SEO adalah cara terbaik untuk mencapai matlamat ini.

Ia membantu kumpulan sasaran anda mencari website anda

SEO boleh membantu perniagaan anda menempatkan website anda di muka hadapan enjin carian kumpulan sasaran anda kerana mereka sedang mencari maklumat secara aktif.

Menjadi kebiasaan bagi pengguna untuk menggunakan enjin carian untuk mencari maklumat mengenai produk dan perkhidmatan, jadi ini adalah peluang yang besar.

Secara fakta, 62% pengguna beralih kepada enjin carian terlebih dahulu apabila mereka ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perniagaan, produk atau perkhidmatan baru – dan 41% menggunakannya apabila mereka bersedia untuk membeli.

Ini bermakna bahawa jika anda ingin perniagaan anda menjadi sebahagian daripada proses penyelidikan oleh pengguna dalam talian, ia perlu muncul dalam hasil carian untuk kata kunci yang berkaitan dengan produk atau perkhidmatan yang anda tawarkan.

Tambahan pula, menurut kajian yang sama, 48% pengguna memilih untuk melawat laman web rasmi perniagaan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai mereka.

Oleh itu, kewujudan dalam talian yang kuat bukan hanya akan membantu anda mencapai matlamat pemasaran anda tetapi juga membolehkan kumpulan sasaran anda untuk menyelidik dan membeli dengan cara yang berfungsi untuk mereka.

Membantu anda lebih ke hadapan daripada pesaing anda

Memandangkan anda mengoptimumkan laman web anda, anda bukan sahaja berusaha memperbaiki kedudukan website anda pada halaman hasil tetapi anda juga bergerak lebih ke hadapan daripada pesaing anda.

Pertimbangkan bahawa hasil carian pertama pada mana-mana halaman hasil carian yang diberikan mendapatkan purata 20.5% dari klik. Dari sana, keputusan kedua mendapat 13.32%, dan yang ketiga mendapat 13.14%.

cara tingkatkan SEO

Ini bermakna bahawa semasa anda bergerak dalam hasil carian, anda akan memperoleh peratusan yang lebih besar dari klik untuk kata kunci target anda – dan pesaing anda akan mendapat kurang.

Kesimpulan

Untuk mengoptimumkan SEO website anda, ianya agak kompleks dan mencabar. Ia mengambil masa yang agak lama dan juga memerlukan kesabaran untuk mendapatkan hasil seperti yang diinginkan.

Jika anda sanggup untuk membuat sedikit pelaburan untuk mendapatkan teknik yang strategik daripada pakar, bolehlah menghubungi kami untuk servis SEO kepada anda.

Leave a Reply

Share This Post