cara buat facebook live

3 Cara Bagaimana Menggunakan Facebook Live Untuk Perniagaan Online Anda

Isi Kandungan

Pemasaran Internet terus berkembang, menghasilkan lebih $ 300 bilion di Amerika Syarikat sahaja tahun ini. Walau bagaimanapun, e-dagang atau e-commerce masih berterusan menjadi sedikit peratus daripada keseluruhan jualan runcit pada kira-kira. 10%. Jadi betul-betul apa yang boleh dilakukan oleh peruncit berbilang saluran dan e-dagang untuk meningkatkan jualan bersih mereka?

Pakar video serta laman sosial media profesional berkongsi petunjuk mereka tentang bagaimana perniagaan kecil boleh menarik dan juga melibatkan pengguna menggunakan penyelesaian penstriman dalam talian Facebook.

Memandangkan Facebook Live, aplikasi streaming langsung Facebook, dilancarkan pada musim panas 2015, perkhidmatan telah dimulakan. Mengikut Facebook, klip video (hidup dan lain-lain) dilihat di laman web yang melebihi 4 bilion kali sehari. Serta Facebook kini menawarkan keutamaan kepada klip video Live dalam suapan berita.

Begitu persis bagaimana syarikat, khususnya syarikat kecil, menggunakan streaming langsung Facebook untuk melibatkan platform lebih 1.1 bilion pengguna aktif setiap hari, atau sekurang-kurangnya pengguna-pengguna yang mungkin atau mungkin pelanggan? Di sini terdapat 7 cadangan dari pakar Facebook Live.

cara buat facebook live

Kaji apa yang hendak dikatakan

“Sebelum anda membuat video untuk Facebook Live, anda perlu menyediakan plan,” kata Jenny Miranda dari Jenny Miranda Public Relations. “Klip video Live harus mempunyai matlamat tertentu. Sama ada anda cuba menjana jualan, menaikkan pengikut atau hanya memberi penerangan kepada penonton anda. Anda juga harus menyelidik masa atau hari yang pastinya akan menjadi salah satu penonton yang paling banyak. ”

“Fikirkan tentang penyiaran temu bual dengan pemimpin, pelanggan atau penafsir yang terkenal, menyediakan perjalanan di sekitar lantai pertunjukan perdagangan dengan temubual segera jika anda mengambil bahagian dalam suatu majlis, atau menguruskan pembukaan masa nyata atau penyerahan unboxing dari jenama- barang baharu dengan Q & A, “kata Ellen Miller, ahli strategi rangkaian sosial, Metis Communications. Begitu juga, “cuba untuk menyediakan kawasan terlebih dahulu untuk menguji pencahayaan serta masalah audio.”

“Antara cara syarikat kecil boleh mula menggunakan Facebook Live adalah dengan menyediakan maklumat berharga mengenai perkhidmatan atau produk mereka,” kata John Boitnott, pakar pemasaran dalam talian.

“Sebagai contoh, pembekal kenderaan mungkin menggunakan platform untuk pengenalan kepada lori reka bentuk baru, membolehkan penonton untuk bertanya soalan, mendapatkan penyelesaian segera dan melihat auto sehingga tidak perlu pergi ke peniaga,” dia membincangkan. “Ini bukan sekadar cara yang cekap bagi organisasi untuk mengembangkan minat dalam produk mereka, tetapi membangun bergantung kepada pengguna juga.”

Memberitahu audience bila masa anda akan membuat Live

“Sekurang-kurangnya satu minggu sebelum peristiwa itu, anda harus bergantung kepada semua sumber-sumber tapak media sosial untuk mengiklankan klip video [Facebook Live],” kata Jon Minners, pengawas pemasaran lama, Vault.com, sebuah laman perisikan profesion.

“Ini akan terdiri daripada mesej tradisional di Facebook, Twitter dan juga LinkedIn untuk mendapatkan kata-kata. Anda perlu menambah lagi promosi klip video pendek untuk terdiri daripada rangkaian rangkaian sosial anda, yang terdiri daripada Snapchat serta Instagram, ” kata Shama Hyder, pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif, Pemasaran Zen Group.

“Dengan cara ini, anda mempromosikan acara itu, namun tambahan pengiklanan pengguna individu mungkin melihat jika mereka mengaktifkan strim dalam talian. Anda ingin mendapatkan orang yang digunakan untuk pemain yang akan dikaitkan dengan siaran langsung. ”

Buat latihan tentang apa yang akan anda bincangkan

“Anda perlu membuat latihan sebelum anda membuat Live,” kata Jonathan English, penyelia sistem Skeletal, perniagaan pengeluaran klip video. “Ini sangat baik jika anda takut, baru kepada Facebook Live atau hanya mahu mendapatkan pengalaman sebelum melakukan sesuatu yang besar.

Apa yang perlu anda lakukan ialah klik pada suis ‘Live’ dalam bar menu untuk mula menyediakan klip video Facebook Live, “katanya. “Kemudian pilih siapa yang dapat melihat video anda dengan mengklik suis di bawah nama anda (kemungkinan besar akan mengatakan ‘Buddies’ secara lalai).

Apabila anda telah memilih ‘Hanya Saya’ sebagai pilihan perkongsian anda, anda boleh memulakan siaran Facebook secara langsung dengan memukul ‘Go Live.’ Tidak akan ada orang lain yang dapat menonton aliran anda, namun anda akan melihat video langsung sama seperti yang lain akan. “

Leave a Reply

Share This Post